Att anlägga en äng i trädgården.

Om e-Smängen

En smäng är en modern levande yta i en liten trädgård.  Några av er som läser här på e-Smängen har gett mig gensvar och kommit med berikande kommentarer. Tack!

Gensvar

Naturligtvis blir jag glad om du vill ge mig kunskap eller förslag som kan berika den bok jag håller på att skriva. När du trycker på “skicka” så får jag ett e-brev till min epost.  Om du skriver en kommentar på en sida här på e-Smängen kan andra läsa om dina tankar och erfarenheter, liksom mitt svar.

  Ditt namn (obligatoriskt)

  Din epost-adress (obligatoriskt)

  Ditt meddelande

  Anlägga en smäng

  Vi har ett ökat intresse för slåtterängar och för att återskapa naturvärden. Glädjande är även anläggning av nya grönområden med ängsblommor i anslutning till tätorter. Forskning om ängsblommor i odling bedrivs vid Sveriges lantbruksuniversitet, de verkar i Alnarp (Skåne), Uppsala och Umeå. Även Linköpings universitet och Göteborgs universitet bidrar med forskning. Men, för en smäng har vi mycket att lära. Mitt intryck är att vi kan inspireras av modern ängsforskning men att kraven blir helt annorlunda på en liten yta än på en stor.

  Nils G Vike – ett alias

  Det kan finnas felaktigheter i det som publiceras här på e-Smängen. Jag är inte utbildad botaniker. För att markera det använder jag Nils G Vike som alias. Nils G Vike är även fritidsmusiker. 

  Använda text och bild

  Du kan inte sälja kopior på mina texter eller mina bilder, jag har copyright via Nysikten AB. Du kan be om tillstånd för att använda text eller bild – använd formuläret högre upp på sidan. 

  Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Ängfullness med en egen blomsteräng