Att anlägga en äng i trädgården.

Om e-Smängen

Syfte – en vackrare smäng

En smäng är en modern levande yta i en liten trädgård istället för en omodern gräsmatta. Jag ser gärna fler små ängar i våra trädgårdar, fler smängar.  Några av er som läser här på e-Smängen har gett mig gensvar och kommit med berikande kommentarer. Tack!

Anlägga en smäng

Vi har ett ökat intresse för slåtterängar och för att återskapa naturvärden. Glädjande är även anläggning av nya grönområden med ängsblommor i anslutning till tätorter. Forskning om ängsblommor i odling bedrivs vid Sveriges lantbruksuniversitet, de verkar i Alnarp (Skåne), Uppsala och Umeå. Även Linköpings universitet och Göteborgs universitet bidrar med forskning. Med små ängar i våra trädgårdar, smängar, kanske vi kan hjälpa till i rörelsen framåt.

Nils G Vike – ett alias

Jag har inte möjlighet att vara så noggrann som en forskare bör vara i klassificeringen av örter och annat levande; det kan finnas felaktigheter i det som publiceras här på e-Smängen. En del av det som växer på Smängen har jag inte klassificert i detalj. För att markera att jag inte skriver som expert utan som fritidsbloggare uppträder jag under mitt alias Nils G Vike. Nils G Vike är även fritidsmusiker, på något sätt flyter mitt intresse för att nå sinnesro med hjälp av musik och örter i trädgården ihop.

Använda text och bild

Du kan inte sälja kopior på mina texter eller mina bilder, jag har copyright. Du kan be om tillstånd för att använda text eller bild – se formuläret nedan. Naturligtvis får din webbplats länka till e-Smängen. Det står alla fritt att citera innehållet.

Gensvar

Naturligtvis blir jag glad om du vill ge mig kunskap eller förslag som kan berika e-Smängen eller Smängen. Om du vill att enbart jag skall få informationen använder du kontaktformuläret längre ned på denna sida. Du kan även skriva en kommentar på vissa av e-Smängens sidor.

Kontakta mig

Fyll i ditt namn, din epost-adress och ditt meddelande nedan. När du trycker på “skicka” så får jag ett e-brev till min epost. Jag kan då svara dig därifrån. Om du skriver en kommentar på en sida här på e-Smängen kan andra läsa om dina tankar och erfarenheter.

    Ditt namn (obligatoriskt)

    Din epost-adress (obligatoriskt)

    Ditt meddelande

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.